Zelf een grote eettafel maken

Waarom geen grote eettafel maken? De eettafel is dé plek om samen te komen. Hoe groter hoe beter!

Aan een grote eettafel kun je werken, urenlang praten en met zijn allen eten. Een grote eettafel maken is een geliefd meubel maken, waar iedereen graag aan zit.

Hoe groot de eettafel wordt die je gaat maken, dat bepaal je helemaal zelf. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld hoe groot je eetkamer is, hoeveel ruimte je hebt. Ook het aantal personen dat gemiddeld aan de eettafel zit, is van invloed.

Een grote eettafel maken, waarom?

Een grote eettafel is het middelpunt van de woonkamer. Grote eettafels zijn echt een trend. Er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom je een grote eettafel wilt maken.

Als de eettafel meerdere functies heeft, kan hij nooit groot genoeg zijn. Een eettafel wordt bijna nergens alleen maar gebruikt om aan te eten.

Werk je ook aan de tafel, dan kun je het beste een grote eettafel maken. Het is immers vervelend als je steeds je werk op moet ruimen als je met je gezin gaat eten.

Ook als je van grote objecten houdt, is een grote eettafel maken een aanrader. Bijvoorbeeld een grote fruitschaal of een groot beeld. Elke keer zo’n object verslepen is dan niet nodig.

Een grote eettafel maken doe je omdat het mooi is. Maar ook omdat je eettafel nu eenmaal multifunctioneel is.

Een grote eettafel maken omdat het statig is

Wil je echt een flinke tafel maken, denk dan aan een tafel van misschien wel drie of vier meter lang. Zo’n grote eettafel maken geeft je woning echt een statig uiterlijk.

De woonkamer komt ook veel beter tot zijn recht met een grote tafel. Let er wel op dat het niet rommelig wordt. Een grote eettafel maken omdat het een mooie opslagplaats is, is absoluut niet statig.

Bij statig denk je misschien aan de Middeleeuwen. En dat is precies wat we bedoelen, zo’n statige grote tafel maken als in kastelen.

Een grote eettafel maken omdat je graag voor mensen kookt

Als koken je hobby is, is een grote eettafel maken echt functioneel. Je kunt de tafel dan gebruiken als buffet. Of je kunt extra veel mensen uitnodigen om van jouw kookkunsten te genieten.

Meerdere tafels aan elkaar schuiven is verleden tijd, als je besluit tot een grote eettafel maken.

Aan een grote eettafel ontstaan de mooiste gesprekken!

 

Zelf een grote eettafel maken, maar hoe?

Hoe begin je met een grote eettafel maken? En waarom is een grote eettafel maken voordelig?

Het voordelige zit hem vooral in het zelf maken. Een grote eettafel kopen is prijzig. Zelf een grote eettafel maken is vele malen goedkoper.

Je koopt materialen en hebt misschien wat extra gereedschap nodig. Verder kost klussen tijd. Maar als doe-het-zelven je hobby is, vind je dat vast geen probleem.

Uiteraard is een kleine eettafel maken goedkoper, omdat je minder materiaal nodig hebt. Maar is een kleine eettafel ook mooier?

Hoe kom je aan een bouwtekening?

Met een bouwtekening kun je heel eenvoudig zelf een grote eettafel maken. Het stappenplan vertelt je precies welke materialen je nodig hebt en wat je moet doen.

Wij hebben dé perfecte bouwtekening voor je. Zelf een grote eettafel maken met onze bouwtekeningen is een fluitje van een cent.

Welke materialen gebruik je voor een grote eettafel maken?

Welk soort hout je gebruikt voor een grote eettafel maken, is aan jezelf. Je kunt hetzelfde hout nemen als waar je andere meubels gemaakt zijn. Je kunt ook kiezen voor heel iets anders.

Keuze voor houtsoort is altijd persoonlijk. Afhankelijk van smaak kies je wat bij jou past.

Wel adviseren wij je lange planken te kopen. Dit omdat het vervaardigen dan veel eenvoudiger gaat. Lange planken maken ook dat de tafel heel stevig wordt.

Lange planken zijn misschien iets prijziger dan korte houtjes. Het resultaat is wel dat het maken van de tafel minder tijd kost en hij er beter uitziet.

Voor een grote eettafel maken kun je ook het beste dikke planken gebruiken. De tafel wordt daar robuuster van maar dat is voor een grote tafel juist heel mooi.

 

Met bouwtekeningen een grote eettafel maken en meer meubels

Onze pakketten bevatten heel veel handige bouwtekeningen. Zo kun je nog veel meer meubels maken.

Kies je voor een boekenkast maken die bijpassend is, denk er dan aan om hetzelfde hout aan te schaffen. Je kunt ook direct meer hout kopen, dan kun je nog veel meer meubels maken. Een kleine tafel bijvoorbeeld of een bijzettafeltje.

Je eigen meubels maken geeft je energie en maakt dat mensen trots op je zijn.

Als je een grote eettafel maakt en hem vervolgens goed onderhoud, kan hij jaren mee. Als je hem zat bent, kun je hem eenvoudig verkopen.

Of je een ervaren klusser bent of een beginner, met bouwtekeningen kan iedereen aan de slag. De tekeningen zijn zo eenvoudig dat het helemaal niet nodig is om enige kluservaring te hebben.

Een grote eettafel maken is een hobbyproject voor iedereen!