Steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels zelf maken

Wil je zelf steigerhouten meubels maken, maar weet je niet hoe? Dit artikel biedt de oplossing.

Steigerhouten meubels zijn een trend. Je kunt natuurlijk de mooiste meubels kopen, maar ook zelf maken behoort tot de mogelijkheden.

Het zelf maken van meubels in steigerhout wordt steeds meer gedaan.

Ben je eruit en wil je de meubels zelf maken? Kijk dan eens naar onze aanbieding.

Bouwtekeningen downloaden

Steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels maken: zoek voorbeelden

Voor je begint met zelf steigerhouten meubels maken, zoek je uit wat je precies wilt maken. Wil je een steigerhouten tafel maken of liever een steigerhouten loungebank? Zoek eerst voorbeelden op van meubels van steigerhout.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het van steigerhout maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een steigerhouten bijzettafel? In een steigerhouten boekenkast komen jouw boeken wel heel mooi tot zijn recht.

Voorbeelden zijn overal te vinden. Zelf steigerhouten meubels maken is iets dat veel mensen doen. Foto’s van andere doe-het-zelfvers kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je aan de slag. Met een beetje inspiratie kunnen de mooiste steigerhouten meubels gemaakt worden. Onze bouwtekeningen helpen je een handje.

Iedereen kan steigerhouten meubels maken

Omdat meubels in steigerhout heel erg populair zijn, is jammer genoeg de prijs van steigerhouten meubels gestegen. Het zelf steigerhouten meubels maken kan dus erg veel kosten besparen. Dit alleen al is een goede reden om een poging te wagen.

Zelf steigerhouten meubels maken heeft meer voordelen. Een daarvan is dat je creatief bezig bent. Niets is mooier dan trots zijn op jezelf.

Met onze bouwtekeningen is het niet moeilijk om zelf steigerhouten meubels te maken. En als je eenmaal klaar bent en het resultaat mag er zijn, ben je zeker trots. Iedereen die jouw zelfgemaakte steigerhouten meubels ziet, zal beamen dat je goed bezig bent geweest.

Je kunt veel voorbeelden vinden van mensen die zelf steigerhouten meubels maken. Zo kun je alvast bekijken wat je wilt maken en hoe je dit aanpakt.
Met de bouwtekeningen die je downloadt, heb je direct een stappenplan. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het aan moet pakken, dat zelf steigerhouten meubels maken.

Bouwtekeningen downloaden

Steigerhouten meubels

Materialen voor meubels in steigerhout

Als je steigerhout gaat kopen, moet je bepalen hoeveel je nodig hebt. Dat is uiteraard afhankelijk van welke meubels je wilt maken. Een standaard plank van steigerhout heeft de volgende afmetingen:

  • 195 mm breed, 2 tot 5 meter lang en 30 mm dik
  • 200 mm breed, 2 tot 5 meter lang en 30 mm dik

Er zijn ook steigerhouten balken te koop, met de afmetingen:

  • 30 x 30 mm, lengte variërend tot drie meter
  • 30 x 60 mm, lengte variërend tot drie meter

Aan de hand van de bouwtekeningen kun je bepalen welke planken en balken je nodig hebt voor jouw te fabriceren meubels. Je hebt uiteraard meer materialen nodig, dat wordt uitgebreid uitgelegd op de bouwtekeningen en in het stappenplan.

Goede voorbereiding is alles

Als je vooraf goed bepaalt hoeveel hout je nodig hebt, heb je weinig restafval en werk je zo voordelig mogelijk.

Heb je toch te veel hout gekocht? Denk dan aan het maken van een steigerhouten krukje of schilderijlijst. Het is mooi als het hout in je kamer bij elkaar past. Ook een vogelhuisje voor in de tuin kun je maken van resthout.

Steigerhout kun je kopen bij de bouwmarkt of bij een bouwbedrijf. Je kunt ook zoeken of iemand op internet steigerhout aanbiedt. Vaak heb je het hout dan voor een mooie prijs en ben je helemaal tevreden, als je voor weinig geld de prachtigste steigerhouten meubels maakt.

Let wel op de kwaliteit van het aangeboden steigerhout. Voor het maken van meubels is een degelijke kwaliteit steigerhout nodig.

Soms is het juist mooi om voor jouw steigerhouten meubels gebruikt steigerhout te nemen. Dit is hout met een geschiedenis, een verhaal. Het hout is een beetje verweerd en heeft daarom extra uitstraling.

Natuurlijk is het wel een persoonlijke keuze. De een houdt meer van strak nieuw steigerhout. De ander zal eerder kiezen voor steigerhout dat al vergrijsd is. Gelukkig mag je ook dat zelf beslissen, als jij zelf steigerhouten meubels gaat maken.

Doe-het-zelven is een hele leuke hobby. Iedereen kan het. Steigerhouten meubels maken kun je zien als een doe-het-zelfproject. De hobby geeft veel voldoening en maakt dat je even helemaal ergens anders mee bezig bent.

Bouwtekeningen downloaden

Steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels en andere projecten

Een van de grootste voordelen van zelf meubels in steigerhout te maken, is dat je de meubels kunt maken in de maat die je zelf wenst. Daarnaast is het goedkoop en ook nog eens heel leerzaam.

Wil jij een steigerhouten tafel die precies in die ene hoek van je kamer past? Dat is mogelijk, je bepaalt namelijk zelf hoe groot de steigerhouten tafel wordt.

Je kunt zelf een plan maken voor het fabriceren van jouw eigen steigerhouten meubels, maar dat zal je veel tijd kosten. Als je onze bouwtekeningen downloadt, ben je al een stap verder.

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt van het doe-het-zelven, dan kun je nog veel meer bedenken. Elk project is een uitdaging. Met de bouwtekeningen kun je kiezen uit meer dan 10.000 verschillende bouwprojecten.

Als je de mooiste steigerhouten meubels maakt, kun je ze ook voor anderen maken. Zo heb je altijd een origineel cadeau. Met jouw eigen kenmerken aan de steigerhouten meubels is het ook nog eens een heel persoonlijk cadeau.

Uiteraard is er nog veel meer zelf te maken dan alleen steigerhouten meubels. Met de ruim 10.000 bouwtekeningen ben je na dit project klaar voor het maken van jouw eigen tuinhuis. Ook voor een schuur, schildersezel, konijnenhok en tuinbank draai je je hand niet om.

Wat wil je nog meer? Zelf steigerhouten meubels maken bespaart je geld en geeft je ook nog eens veel voldoening.

Steigerhouten meubels

Bouwtekeningen downloaden