Zelf een loungeset maken van steigerhout

Een loungeset maken van steigerhout is een trendy loungeset in elkaar zetten. Steigerhout is namelijk helemaal in. Een loungeset maken van steigerhout is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk.

Steigerhout is een materiaal waarbij je kunt kiezen tussen nieuw en hergebruikt hout. Van gebruik heeft het materiaal een uniek karakter.

Ga je een loungeset maken van steigerhout, dan ga je een set maken die bestand is tegen alle weersinvloeden. Regen, zon en wind maken juist dat het hout meer leeft.

Zelf een loungeset maken van steigerhout is echt een uitdaging!

 

Een loungeset maken van steigerhout: het materiaal

Steigerhout is een materiaal dat er nooit hetzelfde uitziet. Elke loungeset wordt dus net even anders.

Steigerhout is robuust en massief. De dikke planken geven je loungeset een apart karakter.

Ga je een loungeset maken van steigerhout, dan maak je een loungeset van een natuurproduct.

Let wel op, je hebt steigerhout in verschillende kwaliteiten. Wil je een loungeset maken van steigerhout, dan wil je natuurlijk wel een kwaliteitssetje maken. Steigerhout van vurenhout is een aanrader.

Wil je een unieke loungeset maken van steigerhout?  Dan kun je ook op zoek gaan naar gebruikt steigerhout. Het is dan helemaal noodzakelijk dat je goed let op de kwaliteit. Tweedehands steigerhout is soms voorzien van rotte plekken of de planken zijn krom.

Gebruikte steigerhouten planken kunnen ook voorzien zijn van spijkers. Als je de planken vervolgens gaat zagen, kun je je zaag beschadigen.

Het is dus noodzakelijk dat je het hout heel goed controleert, voor je het gaat verwerken. Voordeel van een loungeset maken van steigerhout dat gebruikt is, is dat het hout veel karakter heeft. Hout met een geschiedenis is mooi materiaal.

Als je gebruikt hout goed controleert, is er niks aan de hand. Even goed checken of er geen rotte plekken in het steigerhout zitten dus. En hout gebruiken waar zo weinig mogelijk spijkers in zit. Zitten ze er toch in, verwijder ze dan.

Check, check, dubbelcheck dus, voor je met gebruikt steigerhout aan de gang gaat.

 

Hoe moet je steigerhout onderhouden?

Het is niet nodig steigerhout te coaten. Je kunt het namelijk bijna niet een loungeset maken van steigerhout die waterdicht is. Het materiaal is daar veel te ruw voor.

Steigerhout moet wel onderhouden worden!

Waar je het steigerhout wel mee kan behandelen is bijvoorbeeld white wash, grey wash of een speciale olie voor white wash. Dit geeft je steigerhout een eigen touch.

 

Steigerhout en vocht

Steigerhout is een materiaal dat snel vocht opneemt. Ga je een loungeset maken van steigerhout, dan is het belangrijk dat je nadenkt over hoe je hem neerzet. Steigerhout gaat het langst mee als je het iets van de grond zet.

Zet je een loungeset van steigerhout van de grond, dan kan de zon en de wind je loungeset drogen.

Is je tuin erg vochtig, dan is een loungeset maken van steigerhout misschien niet zo’n goed idee. Hou je rekening met vocht, dan geniet je lang van jouw zelfgemaakte loungeset van steigerhout.

Het is niet slim om je loungeset van steigerhout in de winter met een zeil te overdekken. Het vocht kan dan namelijk niet weg en heeft ruim de tijd om je loungeset aan te tasten. Het vocht gaat broeden onder het zeiltje en richt alleen maar schade aan.

Wil je de loungeset beschermen, denk dan aan een overdekte plaats om het in de winter op te bergen.

 

Een loungeset maken van steigerhout: hoe?

Ga je een loungeset maken van steigerhout dan kun je dat doen met een bouwtekening. Deze zijn kant-en-klaar verkrijgbaar. Het is een arbeidsintensief klusje, maar met een bouwtekening maak je niet snel fouten.

Zonder bouwtekening een loungeset maken van steigerhout is bijna niet te doen. Het kost je uren extra en je hebt geen richtlijnen waar je moet beginnen.

Ga je een loungeset maken van steigerhout, dan ben je in elk geval goedkoop uit. Een loungeset van steigerhout kopen is immers vele malen duurder.

Een loungeset maken van steigerhout zorgt ervoor dat je met trots op je project terug kan kijken als je eenmaal op je loungebank zit. Je koopt wat comfortabele kussens voor in jouw loungebank en het plaatje is compleet.

Ben je je loungeset van steigerhout een beetje zat, dan koop je simpelweg wat nieuwe kussens. Met een ander kleurtje kussens is je loungebank weer als nieuw.

 

Een loungeset maken van steigerhout, waar vind je een bouwtekening?

Meer dan tienduizend verschillende bouwtekeningen hebben wij voor je beschikbaar. Wil je een loungeset maken van steigerhout, dan kun je hier de geschikte bouwtekening vinden.

In het pakket bouwtekeningen zitten heel veel tekeningen voor andere bouwprojecten. Naast een eigen loungeset maken van steigerhout kun je dus veel meer projecten starten.

Voor je het weet ben je een volleerd doe-het-zelver en ga je een schommel maken, een schuur bouwen of een grote eettafel maken. We noemen maar wat voorbeelden!

Een loungeset maken van steigerhout is een prima project om je doe-het-zelfcarrière mee te starten.