Konijnenhok isoleren

Konijnenhok isoleren? Jouw konijn(en) zal je dankbaar zijn! Vooral in de avond en natuurlijk in de wintermaanden kan het voor konijnen erg koud zijn buiten in het hok. Er zijn verschillende manieren om een konijnenhok te isoleren. Zo kun je een deken of een vuilniszak over het hok hangen. Maar er zijn ook mogelijkheden om het hok van binnen te isoleren.

Zodat het altijd goed op temperatuur blijft. Het konijnenhok isoleren is noodzakelijk. Zeker als er maar één konijn in het hok zit. Als het kouder is, kan een extra laag hooi ze opwarmen. Maar met echte isolatie, zitten de konijnen altijd comfortabel in hun hok.

Bouwtekeningen downloaden

Konijnenhok isoleren met glasplaten

Voor optimale bescherming tegen kou, wind en regen plaats je glasplaten in het konijnenhok. Dit is misschien wel de meest gebruikte manier om het konijnenhok te isoleren. De glas platen moet je eenmalig monteren. Dit is geen lastige klus.

Als ze eenmaal gemonteerd zijn, kun je de glasplaten er altijd eenvoudig in en uit halen. Afhankelijk van het weer, beslis je iedere avond of er isolatie nodig is of niet. De glasplaten kun je bestellen als set, maar ook los. Als je een bepaald hok hebt, kun je kijken of er speciaal voor dit hok een op maat gemaakt setje is.

Maar heb je een ander hok, of zelf een hok gemaakt, dan kun je de juiste maten zelf samenstellen. Helemaal handig is het als je nog in het proces zit om een konijnenhok te maken. Omdat je alle maten nu goed weet, kun je de platen bestellen, en ze er bij het in elkaar zetten van het hok direct inzetten.

Zorg met het plaatsen van de glasplaten wel dat er altijd een stukje open blijft. Dit is belangrijk voor een goede ventilatie.

Bouwtekeningen downloaden

Konijnenhok isoleren met beschermhoezen

Om een konijnenhok te isoleren kun je tevens gebruik maken van een beschermhoes. Zo zijn er hoezen van Nylon die de hokken beschermen tegen barre weersomstandigheden. In veel gevallen kun je deze op maat bestellen.

Met de juiste beschermhoes voor het juiste hok, kun je pecies bij de raampjes een soort gordijntje vastzetten.

Je kunt zo het hok isoleren, maar toch het raampje open laten. Of als het echt vriest ook het raamje dichtdoen. Uiteraard is het net als bij de glasplaat, ook bij de beschermhoezen belangrijk dat het hok goed geventileerd blijft.

Bouwtekeningen downloaden