Konijnen verzorgen: maak gelukkige beestjes van jouw konijnen.

Konijnen verzorgen is ontzettend leuk. Konijnen zijn dan ook heel toffe dieren.

Veel mensen hebben de dieren daarom ook. Er komt natuurlijk wel wat kijken bij het verzorgen van konijnen.

Want wat voor konijnen voeding koop je voor ze, en in wat voor konijnenhok moeten ze? Koop je een konijnenhok of ga je zelf een konijnenhok bouwen? Hoe groot moet zo’n hok eigenlijk zijn? Wij geven informatie en tips over konijnen verzorgen.

Je kan op verschillende manieren konijnen kopen. Je kan ze bijvoorbeeld bij particulieren kopen, zoals op Marktplaats, maar je kan ook naar een dierenwinkel gaan.

Het komt vaak voor dat mensen een mannetjeskonijn en een vrouwtjeskonijn hebben. Dan krijgen ze jonkies. Die jonkies worden vaak te koop aangeboden.

Er zijn ontzettend veel soorten konijnen. Dat is leuk want dan kan je helemaal zelf kiezen wat voor konijn je wil.

Bouwtekeningen downloaden

Konijnen verzorgen is belangrijk voor tamme konijnen

Konijnen verzorgen is ontzettend leuk. Het is natuurlijk wel belangrijk om ze goed te verzorgen. Ze moeten genoeg voer krijgen, maar niet te veel. Een keer per dag voer geven is voldoende. Het is niet slim om plotseling te wisselen van voer. Daarnaast moet de omgevingstemperatuur van de konijnen ongeveer gelijk blijven.

Als je je konijnen buiten in een hok houdt, kan je bij erge kou het hok ’s nachts beter binnen zetten. Ook is het met konijnen verzorgen belangrijk om regelmatig te controleren of hun nageltjes niet te lang zijn. Als de nageltjes erg lang zijn, kan je de nageltjes voorzichtig knippen.

Konijnenhok bouwen

Konijnen moeten natuurlijk een hok hebben. Je kan een konijnenhok in de winkel kopen, maar je kan ook zelf een konijnenhok bouwen.

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een konijnenhok te bouwen. Op deze site staan allemaal tips en bouwtekeningen voor het zelf bouwen van een konijnenhok. Per konijn moet het hok in elk geval één vierkante meter groot zijn. Als je twee konijnen hebt moet het hok dus minimaal twee vierkante meter zijn.

Ook is het belangrijk dat het konijnenhok hoog genoeg is. De konijnen moeten er op hun achterpoten in kunnen staan.

Zoals je kunt lezen is het ontzettend leuk om konijnen te verzorgen en om zelf een konijnenhok te bouwen. Succes!

Bouwtekeningen downloaden