Kast maken

Kast maken met bouwtekeningen. Wat je zelf doet, doe je beter!

Zelf een kast maken moeilijk? Nee hoor! Iedereen kan zelf een kast maken. Grootste voordeel van zelf een kast maken is dat je de kast precies zo kunt maken als je zelf wilt.

Kast maken

Welke vorm kast je wil en welke afmetingen jouw kast moeten hebben, dat kun je zelf bepalen. De kasten die je kunt kopen, zijn vaak net niet zoals je de kast hebben wilt. Zelf een kast maken is daarom een aanrader.

Als je zelf een kast maakt, heb je precies de kast die je wenst. In de winkel is die kast vaak niet te vinden. Met een kast die je zelf maakt, heb je een handige kast, een kast waar je echt wat aan hebt. Zelf een kast maken doe je niet voor een kast die je maar even nodig hebt. Als je zelf een kast maakt, wil je die jarenlang kunnen gebruiken, omdat hij zo handig is.

Bouwtekeningen downloaden

Kast maken

Zelf een kast maken: doe-het-zelfproject

Hoe je zelf een geweldige kast kunt maken? Met onze bouwtekeningen!

Met de bouwtekeningen kan iedereen zelf een kast maken. Zelfs als je helemaal onervaren bent en nog nooit ook maar iets van meubelen hebt gemaakt. Met de bouwtekening en het stappenplan dat daarbij hoort, is zelf een kast maken een fluitje van een cent.

Vele doe-het-zelvers gingen je voor, zelf een kast maken is een project dat voor iedereen binnen handbereik ligt.

Als je een kast koopt, is hij meestal duur en niet eens van de kwaliteit die je wenst. Veel kasten in de winkel bestaan uit eenvoudig materiaal en een achterkant van bijvoorbeeld hardboard. Als je de kast een keer wilt verschuiven, valt hij bijna uit elkaar. Dat is iets dat niemand wil, bij een kast.

Zodra je een kast ziet van materiaal met degelijke kwaliteit, merk je dat hij direct stukken prijziger is.

Zelf een kast maken is zelf iets degelijks maken. Naast dat de prijs gunstiger is, omdat je alleen materiaal nodig hebt, is een zelfgemaakte kast jouw project. Een project waar je gerust trots op kunt zijn. Zodra je een compliment krijgt van je visite, kun je zonder op te scheppen zeggen: ‘Ik heb zelf de kast gemaakt’.

Kast maken

Kast maken

Creatief proces: eerst denken, dan zelf een kast maken

Als je begint met zelf een kast maken, moet je eerst bekijken welk soort kast je hebben wilt. Er zijn diverse kasten die je zelf kunt maken. Of je een tv-kast wilt hebben, een nachtkastje, een computerkast of een boekenkast, voor elke gewenste kast is een bouwtekening beschikbaar.

Voor elke soort kast zijn zelfs meerdere bouwtekeningen beschikbaar.

Vervolgens bepaal je hoe groot de kast die je gaat maken moet worden. Natuurlijk is dat afhankelijk van diverse factoren. Hoe groot is de ruimte waar de kast in komt te staan? Waar moet hij precies komen? Wat is de functie van de kast?

De laatste stap in het denkproces is bepalen van welk hout je de kast zelf gaat maken. Zijn de andere meubelen in je huis van notenhout? Dan koop je wellicht nu ook notenhout. Hou je van steigerhout? Dan koop je steigerhout voor het zelf maken van een kast van steigerhout.

Wil je de kast low budget maken? Kies dan voor planken van standaard maten en andere materialen die eenvoudig voorhanden zijn. Onthoud wel, welke materialen je ook gebruikt, als je zelf een kast maakt, is hij sowieso geweldig. Je maakt immers een kast naar wens, die ook nog eens praktisch is en die je kunt indelen hoe je maar wil. Jouw creatieve geest kun je de vrije loop laten.

Bouwtekeningen downloaden

Kast maken

Kast maken

Aan de slag met zelf een kast maken

Twijfel je een beetje? Ga gewoon beginnen! De bouwtekeningen zijn zo compleet en voorzien van een uitleg die eenvoudig is en stap voor stap helpt. Als je bij de eerste stap begint, kun je nooit fout gaan. Denk alvast aan het eindresultaat!

Jouw kast, waar hij ook komt te staan, hij zal jouw kamer perfect maken.

Natuurlijk hangt het af van jouw doe-het-zelfervaring hoe lang je over de kast die je gaat maken doet. Het is belangrijk om precies te werken. Je hebt er uiteindelijk niets aan, als je heel snel een kast maakt, die nogal afgeraffeld is. Een mooie kast is een kast waaraan aandacht is besteed.

Door de bouwtekening precies te volgen, is het uiteindelijke resultaat te prijzen. Begin daarom nu met het downloaden van de bouwtekeningen voor het zelf een kast maken.

Kast maken

Kast maken

De mooiste bouwtekeningen voor kasten

Natuurlijk, zonder bouwtekeningen kun je ook een kast maken. Ongetwijfeld! Maar dat is aanzienlijk meer ingewikkeld. Zelf een kast maken volgens bouwtekening, daarmee maak je het jezelf een stuk makkelijker.

Omdat je meer dan 10.000 bouwtekeningen hebt na het downloaden, kun je nog veel meer projecten aangaan. Wat dacht je van zelf een kippenhok maken? Of een konijnenhok maken? Of het zelf maken van steigerhouten meubelen? Voor je het weet ben je een echte doe-het-zelver!

Kast maken

Kast maken

Kast maken

Bouwtekeningen downloaden

Een gedachte over “Kast maken met bouwtekeningen. Wat je zelf doet, doe je beter!

Reacties zijn gesloten.