Hondenhok maken

Zelf een hondenhok maken

Een hondenhok maken kan iedereen die het juiste gereedschap gebruikt. Maar ook een goede bouwtekening is een must.

Met een tekening weet je immers precies wat je moet doen. Daarnaast heb je materialen nodig, deze staan allemaal opgesomd in de bouwtekening.

Voordeel van zelf een hondenhok maken is dat je het hok zo groot kunt maken als je wilt.

Voor een teckel heb je een kleiner hondenhok nodig dan voor een bijvoorbeeld een Deense dog.

Voor elk hondenras is een geschikt hok te maken. Daarnaast kun je het hondenhok maken naar je wens. Een hondenhok kopen wordt hiermee overbodig.

Bouwtekeningen downloaden

Hondenhok maken

Hondenhok maken

Zelf een hondenhok maken, wat heb ik nodig?

Als je zelf een hondenhok gaat maken, heb je geen kennis nodig. Je denkt misschien dat het moeilijk is, maar een hondenhok maken is een fluitje van een cent. Vooral als je de juiste instructies hebt.

Bij het aanschaffen van materialen kijk je naar je wensen.

Welk soort hout je koopt, dat is afhankelijk van wat je mooi vindt.

Je kunt het hout naar wens nog bewerken of bijvoorbeeld in je favoriete kleur verven.

Als je een hondenhok gaat verven, moet je wel even wachten met de hond erin laten. Verf kan namelijk dampen afgeven, die niet goed zijn voor jouw hond.

Bouwtekeningen downloaden

Wacht daarom voor de gezondheid van je hond tot de verfdampen weg zijn.

Let ook op met hout dat splintert, honden kunnen zich flink bezeren aan splinters.

Voor een hondenhok voor een kleine hond heb je minder hout nodig dan voor een hok voor een grote hond. Dat mag duidelijk zijn. Het is slim om goed te bekijken hoe groot het hondenhok moet worden.

Voor je begint met een hondenhok maken meet je dus je hond op. Let wel op dat je het hok wat groter maakt als je hond nog niet volgroeid is.

Wil je weten welke breedtes en lengtes hout je nodig hebt, kijk dan op de bouwtekening. Je hond moet wel een beetje bewegingsvrijheid hebben, maak het hondenhok dus niet te klein.

Als je klaar bent met het hondenhok maken, kun je de naam van de hond op het hok schilderen. Dit geeft een persoonlijk tintje aan je doe-het-zelfproject.

Hondenhok maken

Wat als het hondenhok klaar is?

Zelf een hondenhok maken geeft je veel voldoening. Natuurlijk is het wel een uitdaging om ervoor te zorgen dat de hond daadwerkelijk in het hok gaat liggen.

Je kunt de hond daarvoor een beetje lokken, met bijvoorbeeld hondenkoekjes.

Als de hond eenmaal ontdekt heeft hoe fijn het hok is, zal hij je als baas nog meer waarderen.

Laat je de hond in het hondenhok slapen, dan heb je je eigen privé beveiliger voor je huis liggen. Uiteraard afhankelijk van het ras hond dat je hebt, kan het zijn dat de hond jou en je spullen bewaakt.

Een hondenhok maken, maar waar plaats ik hem?

Een hondenhok kun je niet overal in je tuin kwijt. Je moet dus eerst goed bepalen waar je hem wilt neerzetten. Voor een hondenhok heb je wel de ruimte nodig. Een hondenhok buiten heeft veel voordelen. We zeiden het al, veel honden bewaken graag.

Een ander voordeel is dat honden graag buiten zijn. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om alleen de hond ’s nachts in het hok te laten slapen. Maar overdag doe je je hond ook plezier met lekker buiten zijn.

Het hondenhok moet wel degelijk geïsoleerd worden. Je wil je hond immers beschermen tegen kou of juist tegen de warmte. Een schaduwrijke plek is daarom een aanrader. Ook houdt een hond niet echt van regen. Het is dus belangrijk dat je een waterdicht hondenhok maakt.

Bouwtekeningen downloaden

Hondenhok maken

Hoe kan ik vandaag nog een hondenhok maken?

Wij hebben een mooi pakket samengesteld met meer dan 10.000 bouwtekeningen.

Ook voor het maken van een hondenhok zijn diverse tekeningen in het pakket te vinden. Je kunt dus altijd een hondenhok maken naar je smaak. Een hondenhok maken zonder bouwtekening is geen aanrader.

Als je zomaar ergens aan begint, is het moeilijk een perfect hondenhok te maken.

Meer bouwtekeningen

Met de bouwtekeningen kun je elk doe-het-zelfproject aan. Als je tevreden bent over jouw zelfgemaakte hondenhok, dan kun je nog veel meer dingen zelf maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf een schuur bouwen? Of een carport bouwen in je tuin. Van grote tot kleine projecten, klussen geeft je veel voldoening.

Zelf meubelen maken of een picknicktafel maken is aanzienlijk goedkoper dan de meubelen kopen. Maar dat geldt eigenlijk ook als je begint met een hondenhok maken. Als je een hondenhok koopt ben je duurder uit.

Daarnaast is het hok nooit zo mooi als je zou willen. Je bent zelf erg trots als je een hondenhok maakt, maar misschien wordt je hond er ook wel heel blij van.

Heb je meer huisdieren? Dan kun je in dezelfde stijl door klussen. Zelf een kippenhok maken bijvoorbeeld, of een konijnenhok maken voor jouw favoriete konijn. Maar ook je eigen meubels kun je eenvoudig maken.

Maar laten we beginnen, ga nu eerst maar een eigen hondenhok maken!

Hondenhok maken

Bouwtekeningen downloaden