Zelf meubels maken

Als je doe-het-zelver bent, dan is zelf meubels maken misschien een van je hobby’s. Maar wist je dat je ook kunt starten met meubels maken als je geen kluservaring hebt?

Zelf meubels maken kan iedereen! Mits je goed voorbereid bent, uiteraard. Een goede voorbereiding is zoals altijd het halve werk.

Als je je meubels zelf maakt, kun je aanzienlijk besparen in de kosten. Meubels maken is immers goedkoper dan meubels kopen. Daarbij komt nog dat je de meubels precies naar eigen wens kunt produceren.

Meubels maken is wel veel werk. Maar het resultaat is de moeite waard en de meubels worden zoals je ze hebben wilt.

 

Meubels maken voor je hele huis

Natuurlijk wil je wel meubels maken die een doel hebben. Een tafel moet kunnen fungeren als tafel, op een loungebank moet je kunnen zitten.

Het is daarom noodzakelijk dat je goed nadenkt over de meubels die je gaat maken.

Zelf meubels maken is zoals gezegd best veel werk. Maar wist je dat er hele goede bouwtekening beschikbaar zijn voor het maken van meubels? Daar wordt het al een stuk eenvoudiger mee.

Meubels kopen is vaak een vermoeiende klus. Je zoekt winkel in, winkel uit naar iets dat misschien niet eens te koop is. Zelf meubels maken is dé oplossing.

Meubels maken met een bouwtekening

Met bouwtekeningen meubels maken is goed te doen. Bovendien heb je direct een goed stappenplan. Aan de hand van dit plan kunnen je meubels alleen maar slagen.

Een kast maken die precies is zoals jij hem voor ogen hebt, ook dat kan met een bouwtekening.

 

Meubels maken, waar begin ik?

Vind allereerst de motivatie om aan de slag te gaan met meubels maken. Alleen een gemotiveerde klusser kan een project als deze aan. Als je start met meubels maken, moet het project op een dag voltooid zijn.

Als het met de motivatie wel goed zit, dan kun je aan de slag. Niemand zit immers te wachten op half afgemaakte projecten.

Wat wil je precies maken en waar wil je het neerzetten? Allemaal belangrijke vragen, die opgelost moeten worden.

Wil je bijvoorbeeld een boekenkast maken? Meet dan goed de oppervlakte waar hij moet komen. Vergeet de hoogte niet! Alleen met deze informatie kun je aan de slag.

Als je begint met meubels maken zonder al te veel kluservaring, kun je met een bouwtekening aan de slag. Maar ook ervaren klussers hebben veel aan de tekeningen.

Natuurlijk bedenk je eerst wat je wilt maken, maar de volgende stap is het kopen van materialen. Ook het juiste gereedschap moet voorhanden zijn. Erg ingewikkeld gereedschap heb je echter niet nodig. Met een goede decoupeerzaag en een elektrische schroevendraaier kom je al een heel eind.

Meubels maken is geen hobby die veel geld kost. Meubels kopen is vele malen duurder.

Het eerste project zal de meeste moeite kosten. Hoe meer je aanpakt, hoe meer ervaring je krijgt. Voor je het weet sta je meubels te maken voor je hele familie!

 

Meubels maken, waar moet je op letten?

De zelfgemaakte meubels in jouw woning moeten comfortabel zijn. Als je meubels maakt die niet bruikbaar zijn, is het zonde van je tijd.

Let daarnaast op duurzaamheid. Je kunt beter aan de slag gaan met wat duurdere materialen. Ga je meubels maken van het allergoedkoopste hout, dan gaat het waarschijnlijk niet lang mee.

Duurder hout betekent niet dat het meubel gelijk heel veel duurder wordt. Vaak koop je kwaliteitshout voor een paar tientjes meer dan de goedkope variant.

Steigerhout is bijvoorbeeld een duurzaam materiaal. Steigerhout is van zichzelf wel wat ruw. Goed schuren, splinters verwijderen en eventueel bewerken met een middel als white wash en je kunt er jaren mee doen.

Ga je een loungebank maken van steigerhout, dan merk je al snel dat die uit zichzelf niet comfortabel is. Dat los je op door een stel kussens te kopen waar je helemaal in weg kunt zakken.

De details voor meubels maken vind je in de bouwtekeningen.

Constructiefouten horen met een degelijke bouwtekening tot het verleden!

Hoe kom je aan bouwtekeningen voor meubels maken?

Meubels maken zonder bouwtekening kan natuurlijk ook, maar dat is een stuk ingewikkelder.

Zoek je dus bouwtekeningen voor meubels maken, dan hebben wij goed nieuws. Meer dan tienduizend bouwtekeningen hebben we voor jou beschikbaar. Allerlei soorten meubels kun je vinden in dit pakket.

Ook voor andere projecten, heel anders dan meubels maken, krijg je in het pakket bouwtekeningen.

Smaak te pakken met meubels maken?

Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan staat jouw huis helemaal vol met zelfgemaakte meubels. Je kunt zelfs een pooltafel maken, een bureau maken of een deur maken.

Staat je huis vol? Dan ga je toch gewoon verder produceren voor in de tuin?

Een schommel maken, een schuur bouwen, een prieel bouwen. Je kunt het zo gek niet bedenken! Zelfs je huisdieren kun je blij maken met een konijnenhok, kippenhok of hondenhok.

Van meubels maken krijg je energie en bedenk je wat een complimenten je krijgt. Iedereen is jaloers op jouw zelfgemaakte meubels. En van al die positieve energie ga je alleen maar nóg meer meubels maken.