Zelf een pooltafel maken

Een pooltafel maken omdat je er altijd al een hebt willen hebben? Dat kan met onze bouwtekeningen.

Iedereen kan zelf een pooltafel maken! Het hebben van kluservaring is nergens voor nodig.

Ga je een pooltafel kopen, dan schrik je van de prijzen. Een biljart of pooltafel is nu eenmaal een luxeproduct.

Een mooie pooltafel is niet goedkoop. Maak je zelf een pooltafel, dan zal de prijs hooguit enkele honderden euro’s zijn. En dat terwijl de prijs bij kopen misschien wel enkele duizenden euro’s is.

Is een pooltafel maken moeilijk?

Zelf een pooltafel maken is een project dat voor iedereen goed te doen is. Wat misschien het meest ingewikkeld is, is het zorgen voor evenwicht. Een pooltafel moet immers kaarsrecht staan. Ongelijkheden zijn uit den boze!

Het hebben van een goede waterpas is wel noodzakelijk, wil je een pooltafel maken.

Daarnaast zijn er wat zaken waar je op moet letten. We sommen ze even voor je op:

  • Je hebt een bouwtekening nodig.
  • Je hebt materialen nodig als poolballen en een of meerdere keus.
  • Je pooltafel moet poten hebben. Deze kun je maken of aanschaffen.
  • De pooltafel moet in evenwicht zijn.
  • Een pooltafel mag geen oneffenheden bevatten.
  • Je moet een kleed aanschaffen of ook zelf maken.

Vakmanschap is handig, maar niet per se noodzakelijk. Zelfs met twee linkerhanden kun je een pooltafel maken.

Hoe doe je dat, een pooltafel maken

Een pooltafel maken is ambitieus, maar met de juiste middelen goed te doen. We hebben het al benadrukt: waterpas is een voorwaarde.

Alles aan de pooltafel kun je zelf maken. Denk aan de poten, het kleed en andere onderdelen.

De onderdelen zijn ook los te koop. Maar als je nu toch bezig bent, waarom dan niet alles zelf maken?

Zelfs een kleed kun je zelf maken. Je kunt ook een kant-en-klaar kleed kopen. Zoek dan wel naar een kleed zoals het er altijd uitziet bij een pooltafel.

Maak je het kleed zelf, dan kun je ook zelf de kleur bepalen. Kun je een pooltafel maken die bij de rest van je interieur past. Een beetje ervaring achter de naaimachine is in deze wel handig.

Een pooltafel met een aparte kleur kleed is jouw unieke tafel. Zo druk je je eigen stempel op jouw klusproject.

Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je tafelpoten kopen. Standaard tafelpoten zijn bij elke doe-het-zelfzaak te koop.

Met een bouwtekening een pooltafel maken

Een bouwtekening helpt je bij alle stappen die je moet nemen om een pooltafel te kunnen maken. Je hebt tijd nodig, maar dat geldt eigenlijk voor elk klusproject.

Bouwtekeningen kun je hier downloaden. Hoe je ook wilt dat jouw pooltafel eruit komt te zien, wij hebben de juiste bouwtekening voor je.

Met een bouwtekening is een pooltafel maken echt een fluitje van een cent. Ook zonder bouwtekening kun je een pooltafel maken, maar trek dan maar nog wat extra uurtjes uit. Met bouwtekening wordt jouw zelfgemaakte pooltafel zeker een succes.

Met de aanschaf van materialen en het downloaden van de bouwtekening ben je al een eind op streek in jouw klusproject. Nu alleen nog het juiste gereedschap en je kunt aan de slag.

 

Een pooltafel maken voor gezellige avonden

Met een eigen pooltafel kun je een heuse mancave maken. The place to be voor jou en je vrienden!

Welke man droomt er nu niet van zijn eigen domein?

Met een beetje tijd en de juiste materialen kun je binnenkort al je vrienden uitnodigen. Samen poolen is altijd leuker dan alleen!

Menig avondje kun je zoet zijn met jouw pooltafel. En ben je hem uiteindelijk zat, denk er dan over om hem te verkopen. Als je er zuinig op bent, is een tweedehands verkoop zo gesloten. Een pooltafel maken kost dan uiteindelijk bijna niks.

Een ander voordeel van zelf een pooltafel maken, is dat je ook de afmetingen kunt bepalen. Op deze manier is een zelfgemaakte pooltafel uniek.

Er zijn standaardafmetingen voor een pooltafel. Stel dat hij met de standaard afmetingen precies niet in jouw kamer past. Dan kun je hem gewoon net een paar vierkante centimeters kleiner maken.

Heb je inmiddels besloten zelf een pooltafel te maken? Vergeet dan niet speciale poolballen aan te schaffen en een keu. Zonder deze essentiële items kun je niet poolen!

 

Nog veel meer dan alleen een pooltafel maken

Uiteraard kun je ook andere klusprojecten aangaan. Bijvoorbeeld meubels maken, een biljart maken, een schommel maken. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Als je onze bouwtekeningen downloadt, kun je elk bouwproject aan. Kun je gelijk je hele mancave inrichten.

Je kunt een steigerhouten loungebank maken, waarin jouw vrienden zich helemaal kunnen ontspannen. Handig, voor als ze even niet aan de beurt zijn. Vergeet niet een bijpassend tafeltje te maken, voor jullie drankjes.

Voor je het weet ben je een ervaren klusser en komen mensen jou om advies vragen als ze zelf een klusproject als een pooltafel maken inplannen.