Bed maken

Zelf je bed maken, slaap eens zo lekker en bespaar een pak geld!

Zelf een bed maken zorgt ervoor dat je een uniek bed hebt. Als je een bed gaat kopen in een beddenspeciaalzaak, dan heb je een heel gewoon bed. Zelf een bed maken is veel origineler! Vooral als je een bed koopt bij een grote woonwinkel, loop je het risico dat je een bed hebt dat iedereen heeft. Als je dat niet wilt, is de oplossing simpel.

Bed maken

Zelf een bed maken moeilijk? Niet met een goede bouwtekening. Zelf een bed maken is voor elke klusser, welk niveau dan ook, heel goed te doen. Vooral als je een bed in een afwijkend formaat wilt maken, is zelf maken een aanrader.

Bouwtekeningen downloaden

Welk bed wil je zelf maken?

Voor je begint aan zelf een bed maken, bepaal je wat je wilt hebben. Al jouw creatieve ideeën kun je kwijt in het zelf maken van een bed. In sommige kamers is het hebben van een hoogslaper handig, omdat je daarmee veel ruimte bespaart. Je kunt dan de ruimte onder het bed extra gebruiken, bijvoorbeeld voor het neerzetten van een bureau of een zitbank. Zelfs een kast kun je onder een hoogslaper zetten, wellicht kun je ook zelf een kast maken!

Voor je kinderen kun je ook zelf een bed maken in speciale vormen of maten. Denk bijvoorbeeld aan een bed voor de baby, een prinsessenbed of een autobed. Gebruik gerust je fantasie als je zelf een bed maakt. Wil je een tweepersoonsbed in een afwijkende maat? Zelfs dat kan. Houd er dan alleen wel rekening mee dat je dan een matras moet laten maken. Matrassen zijn vaak alleen in standaardmaten te koop.

In het kort waarmee je rekening moet houden als je zelf een bed maakt”:

  1. In welke ruimte ga je het bed neerzetten?
  2. Hoe groot moet het bed worden dat je gaat maken?
  3. Van welk materiaal wil je zelf een bed maken?
  4. Heb je bouwtekeningen van bedden?

Als je op de laatste vraag negatief antwoordt, is de oplossing hier. Welk bed je ook hebben wilt, in het pakket bouwtekeningen, met maar liefst 10.000 verschillende bouwprojecten, zijn veel bouwtekeningen te vinden voor het zelf een bed maken.

Bed maken

Bed maken

Zelf een bed maken: belangrijke factoren

Natuurlijk kijk je eerst naar de ruimte waarin het bed dat je zelf gaat maken komt te staan. Je komt zo niet voor verrassingen te staan. Vooral het gedeelte waar het bed komt te staan, moet je goed in kaart brengen. Daarnaast kun je kijken waar je de rest van de meubelen in de slaapkamer wilt zetten. Hiermee voorkom je dat je een prima bed op maat gemaakt hebt, maar het bureau geen plek meer heeft. Wil je de slaapkamer helemaal zelf maken, dan maak je, zoals gezegd ook zelf een kast. Zelf een deur maken is ook een overweging.

Hoe meer projecten je aanpakt, hoe meer je een echte doe-het-zelver wordt.

Als je bepaald hebt waar je bed komt te staan en hoeveel ruimte je hebt voor het bed, dan kun je bekijken welke bouwtekening je gaat gebruiken. Zoals gezegd zijn er meerder bouwtekeningen voor bedden die je zelf kunt maken in het pakket zitten. Voor elke ruimte is een geschikte bouwtekening voor zelf een bed maken. Zonder bouwtekeningen zelf een bed maken is aanzienlijk ingewikkelder. Het stappenplan dat je bij de bouwtekening krijgt, maakt dat zelf een bed maken eigenlijk heel eenvoudig is.

Zelf een bed maken is creatief. Je bent dus niet gebonden aan vaste maten of modellen. Voor elk soort kamer kun je zelf een bed maken.

Bouwtekeningen downloaden

Bed maken

Bed maken

Van welk materiaal zelf een bed maken?

Nu je weet in welke maat je een bed gaat maken en hoe hij eruit komt te zien, bepaal je van welk materiaal je zelf een bed maakt. Er zijn veel materialen waarvan je een bed kunt maken. Afhankelijk van smaak, stijl, kleuren en wat je al hebt staan aan meubelen bepaal je het materiaal dat daar het best bijpast. Zelf een bed maken van steigerhout is heel mooi, maar een eikenhouten bed mag er ook zijn.

Door de bouwtekeningen koop je nooit te veel hout. In het stappenplan staat precies vermeldt hoeveel hout je nodig hebt als je zelf een bed maakt. Wat je niet over hebt, hoef je ook niet weg te gooien. Gepast hout kopen scheelt dus in het budget.

Zelf een bed maken met bouwtekeningen

Met goede bouwtekeningen kun je zelf een bed maken. Sterker nog: met goede bouwtekeningen is zelf een bed maken gemakkelijk. Hoeveel tijd je kwijt bent aan het zelf maken van een bed is afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt als klusser. Heb je na het zelf maken van een bed de smaak te pakken? Dan kun je nog veel meer bouwprojecten op je nemen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf een schuur bouwen of zelf een kippenhok maken? In het pakket met 10 duizenden bouwtekeningen zijn instructies te vinden voor het maken van kasten, schuren, tuinhuizen, schildersezels, konijnenhokken, pergola’s, … noem maar op.

Bed maken

Bed maken

Bed maken

Bouwtekeningen downloaden