Zelf een loungebank maken

Zelf een loungebank maken staat voor jarenlang genieten van jouw doe-het-zelfproject.

Er is toch niets mooiers dan op de mooie zomerse avonden tot laat met je vrienden van een lekker zomers biertje te genieten?

Een loungebank in de tuin staat voor gezelligheid, mooie avonden en genieten.

Bouwtekeningen downloaden

Als je denkt dat een loungebank maken moeilijk is, dan helpen we je gelijk uit de droom. In dit artikel laten wij zien hoe eenvoudig het is om zelf een loungebank te maken.

Als je het volgens onze methode doet, hoeft een loungebank maken niet eens zoveel tijd te kosten. Wat dacht je van tien tot vijftien klusuren, dat is goed te doen toch?

Een paar avondjes klussen en jouw zelfgemaakte loungebank staat te stralen in je tuin.

Dit artikel geeft antwoord op een aantal vragen. Van welke houtsoort je de loungebank het beste kunt maken bijvoorbeeld. Of de eisen waaraan een mooie loungebank moet voldoen.

Een loungebank maken was nooit zo gemakkelijk!

Een loungebank maken, van welk materiaal?

Wil je een loungebank maken van hout? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel behandelen we hoe je een loungebank maakt aan de hand van een bouwtekening.

Natuurlijk kun je zelf een plan bedenken voor het maken van een loungebank, maar dan haal je het niet in de gestelde klusuren.

Als je een loungebank maakt aan de hand van een bouwtekening, heb je een uitgebreid stappenplan aan de hand waarvan je werkt.

Ga je een loungebank maken, dan is er één hele belangrijke voorwaarde. De loungebank moet lekker zitten of zelfs lekker liggen. Je maakt toch geen loungebank om alleen naar te kijken!

Bouwtekeningen downloaden

Naast dat je met een bouwtekening zorgt dat de loungebank comfortabel wordt, bereik je dat ook anders.

Met een hele stapel lekkere kussentjes bijvoorbeeld.

In een loungebank wil je je nestelen. Met een paar lekkere kussens in je rug is dat heel goed mogelijk. Kussens zijn te koop in heel veel prijsklassen, een loungebank maken is dus zo duur als je het zelf maakt.

Voordeel van goedkopere kussentjes is dat je die weer eenvoudig vervangt. Zo kun je ervoor zorgen dat je elk jaar een hele andere loungebank in de tuin hebt staan. De kussens pas je eenvoudig aan aan je smaak. En die verandert nog weleens. Met kussens kun je elk jaar een hippe loungebank maken.

Hoe de loungebank er verder uitziet, dat is geheel aan jezelf. Je kunt hem in de maat maken, precies zoals je hem wilt hebben.

En wil je bijpassende meubelen maken?

Dat kan natuurlijk ook.

Een loungebank maken van steigerhout is helemaal hip. Steigerhout is eenvoudig in bewerking, is niet al te duur en geeft de loungebank een stoere uitstraling.

Gebruik stevig materiaal om je loungebank te maken

Om jarenlang te kunnen genieten van je loungebank, moet je de loungebank maken van degelijk materiaal. Een beetje stevige bank kan tegen een stootje.

Ook duurzaamheid is een belangrijk punt om in ogenschouw te nemen. Hoe duurzamer, hoe langer je van de loungebank doet. Door stevig hout aan te schaffen, bereik je dat de bank langer meegaat.

Als je naar een lange termijn kijkt, is duurder hout dus uiteindelijk goedkoper.

Wil je een loungebank maken voor even, dan kun je natuurlijk ook naar goedkoop hout kijken. Het is maar net voor welk doel je een loungebank maakt. Houd er dan wel rekening mee dat de bank door houtrot niet lang meegaat.

Zelf een loungebank maken zorgt ervoor dat je een unieke bank hebt. Vooral als je wat eigen kenmerken aan de loungebank geeft. En natuurlijk kun je een bijpassende zelf tafel maken.

Zelfgemaakte meubelen zitten nét even lekkerder dan meubelen die je koopt. Dit komt omdat je trots zult zijn op jouw eigen klusproject.

Als je een loungebank wil kopen, is hij ook nog eens duurder. Dus stop met twijfelen, ga een loungebank maken!

Bouwtekeningen downloaden

Een loungebank maken, hoe doe je dat? 

Zoals gezegd is een loungebank maken eenvoudiger met een degelijke bouwtekening. En die hebben wij voor je. Als je ons pakket bouwtekeningen bekijkt, merk je dat er diverse tekeningen bij zij voor het maken van een loungebank.

Ook tekeningen voor meubelen maken, zelf een schuur bouwen of zelf een kippenhok maken, je kunt het zo gek niet bedenken of de bouwtekening is beschikbaar.

Van welk hout je de loungebank maakt, dat maakt voor de bouwtekeningen niet uit.

Naast het hebben van een bouwtekening is het wel noodzakelijk dat je beschikt over goed gereedschap. Een goede decoupeerzaag bijvoorbeeld en een accuboormachine.

En natuurlijk het materiaal.

Bijkomend voordeel van de bouwtekeningen is dat je precies weet hoeveel hout je aan moet schaffen.

Je hebt dus geen onnodig veel hout over, na het maken van een loungebank.

Een loungebank maken met onze bouwtekeningen

Heb je de smaak te pakken, dan ga je hierna nog allerlei anderen klusprojecten aan. Met de bouwtekeningen ben je binnen korte tijd een volleerd klusser. Vooraf is het hebben van ervaring helemaal niet nodig.

Het stappenplan en de tekeningen helpen jou stap voor stap. Je kunt jouw perfecte loungebank maken!

Bouwtekeningen downloaden