Steigerhouten bank maken? Laten we er in vliegen!

Zelf een steigerhouten bank maken en nood aan een bouwtekening om je te begeleiden?

Ideaal!

Bouwtekeningen downloaden

Op deze pagina ontdek jij exact hoe je aan de slag moet om een steigerhouten bank te maken.

Bij het maken van je ideale bank zijn verschillende zaken waarop je moet op letten. Als je het goed doet, gaat het maken van de steigerhouten bank als vanzelf.

In het begin, toen steigerhout aan populariteit aan het winnen was, besloot ik voor de eerste keer om zelf een steigerhouten bank te maken. Dit gezien de hoge aankoopprijs van een bank in de meubelzaak.

Toen ik achteraf mijn project analyseerde, bleek dat het bouwen eigelijk nog wel best vlot ging. Een steigerhouten bank zelf maken is dus best een haalbaar project, zelfs zo haalbaar dat ik de bouwtekeningen van de steigerhouten banken nu met iedereen wil delen.

De steigerhouten bank heeft een pak voordelen. Zo kan je ze bijvoorbeeld zowel binnen als buiten gebruiken. Zoals je wil.

Vanzelfsprekend zal je meer onderhoud moeten verrichten aan je bank als je ze buiten plaats, dan wanneer je ze binnen zou zetten. Maar met de bouwtekeningen houdt niets je tegen om er natuurlijk een tweede te maken. Zodat je binnen EN buiten ééntje hebt.

Maar goed, de bouwtekening dus. Die houdt de belangrijkste stappen in die je moet volgen bij het steigerhouten bank maken.

Wat je zelf doet, doe je namelijk veel beter.

Steigerhouten bank maken, veel simpeler dan je denkt

Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken om te beginnen met klussen. Ofdat je nu een handige harry bent of niet, dankzij de bouwtekeningen maak jij een steigerhouten bank, zoals iedere andere mens dit zou kunnen doen.

De steigerhouten bank is het perfecte voorbeeld van hoe je met weinig middelen, weinig budget en weinig kluservaring, toch een mooi resultaat kan neerzetten.

Ik heb ik mijn leven al meerdere malen verschillende banken gemaakt, maar de steigerhouten bank blijft mijn voorkeur genieten.

Waarom?

Omdat je deze bank ook kan buiten plaatsen. Natuurlijk heeft het dan -zoals gezegd- meer onderhoud nodig, maar door gebruik te maken van beits, vernis en grondverf, verleng je de levensduur van je houten bank enorm.

Je bent dus beschermd tegen de typische weersomstandigheden van ons landje.

Hoe je jouw steigerhouten bank moet afwerken, laten we helemaal aan jou over. Je kan beroep doen op jouw (of iemand anders’) creativiteit en originaliteit, om van jouw bank iets uniek en persoonlijk te maken.

Waarmee we jou wel gaan helpen, is de stappen die je moet doorlopen om jouw steigerhouten bank te maken. Dit aan de hand van de bouwtekeningen.

De bouwtekeningen vertellen je welke bouwmaterialen je nodig hebt, in welke afmetingen die moeten komen en hoe je ze in elkaar kunt zetten.

Hoe je de steigerhouten bank in elkaar zet, dat lees je dus ook in de steigerhouten bank bouwtekening.

Zo heb je dus meteen alle informatie die nodig is om er in te vliegen. Laat het steigerhouten bank maken maar starten!

Bouwtekeningen downloaden

Steigerhouten bank uniek maken

Zoals hierboven reeds vermeld kan je veel meer doen met je zelfgemaakte meubels. De steigerhouten bank is hier een mooi voorbeeld van.

Wat dacht je bijvoorbeeld van verven? Dit is misschien een leuke klus om samen met de kinderen te doen?

Zelf ben ik namelijk een groot voorstander van het verven van een steigerhouten bank. Hierdoor kan je jouw bank een zeer unieke uitstraling geven. En dat is tenslotte iets wat een doe-het-zelver voldoening kan geven. Een werk afleveren waar jij en anderen trots op kunnen zijn.

Zorg wel steeds voor de juiste verf en onderhoudsproducten voor het soort hout dat je gebruikt hebt. In dit geval steigerhout. Om zeker te zijn dat je de goede producten gebruikt, doe je best ook eens navraag in de doe-het-zelfzaak waar je jouw spullen haalt.

De resultaten zijn vaak verbluffend!

Bouwtekeningen downloaden

Duurt een steigerhouten bank maken lang?

Dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe snel je klust, maar meestal niet. Het enige wat wel vereist is, is wilskracht en motivatie. Door een goede ingesteldheid aan de start, ben je al halfweg.

Iedereen kan met de juiste bouwtekeningen een steigerhouten bank maken. Dus waarom zou het jou niet lukken?

Ook het budget voor je bank bepaal je volledig zelf. Je gaat hier zo ver in als je zelf wilt, of je houdt het zo goedkoop als dat je zelf wilt. Het is wat jij kiest.

Er bestaat namelijk zowel duur steigerhout als goedkoop steigerhout.

Het is logisch dat nieuw steigerhout tot de duurdere variant behoort. Gebruikt steigerhout daarentegen is dan weer goedkoper.

Echter -zoals bij alles- hebben beide varianten voordelen en nadelen, dus informeer je goed tijdens je aankoop.

Hoe dan ook, jouw steigerhouten bank maken zal iets zijn wat je zin zal doen krijgen in meerdere doe-het-zelf-projecten!

Bouwtekeningen downloaden

Steigerhouten bank bouwtekening downloaden?

Het enige wat je nu nog rest om aan de slag te gaan is het downloaden van de bouwtekening voor een steigerhouten bank.

Wit dit hier nog aan het lezen is, heeft waarschijnlijk een grote interesse in de steigerhouten bank bouwtekening. Uiteraard is de perfecte bouwtekening niet losjes op het internet te vinden. Maar niet getreurd! Gelukkig heb ik goed nieuws voor jou!

Wij gaan jou helpen met het vinden van bouwtekeningen voor een steigerhouten bank. Bouwtekeningen waarmee je in de toekomst meerdere mooie banken mee gaat kunnen maken.

Hiermee bouw jij supersnel -en zoals het hoort- je persoonlijke steigerhouten bank.

De bouwtekening maakt deel uit van een volledige bundel met meer dan 10.000 bouwtekeningen.

Kan je jezelf eens voorstellen hoeveel houten bouwwerken je hiermee gaat kunnen bouwen? Hoeveel doe-het-zelf-projecten je feilloos gaat kunnen afwerken? Waarschijnlijk een pak!

En beeld jezelf eens in hoeveel minder geld je hiermee gaat moeten uitgeven. Aja, want je gaat geen meubels meer moet kopen. Jij maakt gewoon alles zelf vanaf nu.

Misschien heb je wel een nieuwe carport nodig? Of een bureau voor je zoon of dochter?

Je vriendin zeurt misschien al maanden voor op maat gemaakte bloembakken?

Dankzij het pakket bouwtekeningen met onder andere de tuinbank bouwtekening is voor jou niets meer onmogelijk! Jij wordt de nieuwe held in huis.

Veel succes!

Het beste resultaat als klusser behaal je met een duidelijk stappenplan en een bouwtekening voor je steigerhouten bank.

Bouwtekeningen downloaden